Blocat în zona de confort

12 august 2014 at 15:03

 

comfort-zoneNe trezim dimineața cu o durere de măsea. Ce facem ? Luăm un calmant. GATA durerea a trecut, ne simțim bine. Durerea sau mai bine spus simptomul a trecut. În realitate cauza a rămas, dar știm că mâine, dacă durerea apare din nou, mai putem lua un calmant și problema este rezolvată. De fapt în acel moment suntem BLOCAȚI ÎN ZONA DE CONFORT.

Se pot da multe exemple de acest fel. De ce să luptăm pentru ceea ce ne dorim? De ce să trecem prin chinul schimbării când putem sta atât de bine în locul unde ne aflăm?

Știu despre ce vorbesc. Și eu am fost victimă al acestui stil de gândire. Cunosc sentimentul de a fi blocat în zona de confort. De ce să mă stresez, să am probleme când pot așa de bine să stau și să îmi văd de treburile mele „importante”?

Răspunsul este simplu: REGRET!

Nu știu câți dintre voi a-ți simțit cu adevărat regretul.Nici eu nu cred ca l-am simțit în splendoarea lui. Dar cunosc (nu personal) oamenii care l-au simțit. Sunt acele persoane care se află la capătul călătoriei lor pe acest Pământ, fie el permanent sau temporar. Atunci și numai atunci vei simți regretul vieții.

Care este una din cauzele principale ale regretului? ZONA DE CONFORT.

Nu cred că este cineva care își dorește un asemenea moment.

De când am ieșit din zona mea de confort am descoperit o viață mult mai complexă și plină de posibilități. Cu siguranță aș fi regretat. Acum știu. Atunci nu.

De aceea vin la voi cu o rugăminte.  Alegeți o zi.  Alegeți o oră. Privește-te în oglindă. Privește-te în interior. Ești mulțumit/ă de tine? Nu există vreo dorință arzătoare pe undeva? Vei regreta dacă nu o îndeplinești? Vei regreta dacă rămâi la acest stadiu?

Nu încurajez sub nici o formă comportamentele anti-sociale sau degradante atât pentru tine cât și pentru societate. Nu susțin acele persoane care au impresia că nu au scăpare din zona lor decât prin a recurge la mijloace condamnabile. Eu vorbesc acum cu cei care vor cu adevărat să se dezvolte într-un mod sănătos.

Primul pas este să conștientizezi zona ta de comfort. Al doilea pas este să ai curajul să faci primul pas spre schimbare. Nu trebuie să faci un pas mare. Chiar și un metru ajunge. Vei simți imediat efectele pozitive. Se vor lărgi la propriu orizonturile, felul de a percepe lumea. Mai departe totul va veni de la sine.În fond, care dintre noi nu vrea să se mai simtă bine o dată?

O dată ieșit din zona de confort nu înseamă că nu poți pica victimă din nou. Trebuie să înveți să îți monitorizezi constant viața, să ști ce îți dorești de la ea, să faci tot timpul pasul înainte.

De aceea insist să îți alegi viața pe care TU o dorești, nu cea pe care o dorește altul pentru tine. Fi împlinit tu ca individ și abia atunci vei putea să ajuți și pe cei din jurul tău. Luptă-te cu tine și cu inerția vieții. Ieși din cochilie și trăiește viața. Nu fi un simplu om care a trăit odată pe această planetă.